Grace kelly

106088-41
Bilder lånade från: Eluxury.com,
forzieri.com, allposters.com

Grace Kelly, filmstjärna, modeikon och prinsessa. Till modet tillförde hon den "prydliga looken", med bla pärlhalsband och jumperset och den klassiska Kelly Bagen.

Jacka: Italian leather jacket från Forzieri. Mycket filmstjärneglans för 1185 $!

Väska: Föll för den här Versaceväskan direkt. Men till vilket pris? Men är man en filmstjärna så kan man ju slå till! 1482$ eluxury.com.

Skor: Till denna outfit så måste man ju ha dessa adoreable Dior country runway pumps! 720 $ eluxury.com.

Halsband: Detta söta smycke kommer från
Accessora och kostar 129 kr. Finns både som halsband och armband.

Tröja: Polotröjan 149 kr från hm.com som vart med förut får vara med här också!

Mysiga tröjor från netaporter

Mysiga tröjor
Bilder: netaporter.com

Tänk om allt på netaporter kostade i kronor som i dollar? Tänk vad mycket fina kläder, skor och väskor man skulle ha då! 280, 422 och 210 kr skulle dessa tre underbara koftor kosta styck i så fall! In my dreams!!!

Classic & casual

Classic & casual
Bilder lånade från: mulberry.com,
 scorett.se, hm.com

Så här vill jag se ut i morrn, om jag får välja!!! Kom i alla fall över de svarta byxorna HM idag för 198 kr. De var slut på hm.com och så hade jag turen att springa på dem idag. Jättesköna, snygga och bra pris! Till ett par mönstrade svarta overknees blir de perfekt till partyt på lördag!

Den vita polon, hm.com 149 kr, ser fräsch ut till outfiten tycker jag!

HM har många snygga kavajer i år tycker jag, och den här i kort modell med avtagbar rosett , 398 kr, vill jag ha..

Ett par tjusiga skor gör ju det hela så mycket roligare också! Dessa snyggingar från Novita, Scorett 999 kr är en must-have!

Som pricken över i:et, min absoluta favoritväska! Den lilla röda från Mulberry fick jag av mig själv i födelsedagspresent för ca 3 år sen!

Nu ska jag dricka
Sweet Chai, de e ju så gott!!!

Mina sminkfavoriter

Vi blev utmanade av Rooni att visa vårt "perfekta smink" så här kommer mina favoriter:

Mina sminkfavoriter
Bilder lånade från: eleven.se, bodyshop.se, mrsh.se,
hm.com, isadora.se, mac.com, hqhair.com


1. Blev inspirerad att testa Lancomes Color ID, och jag måste säga att jag är glatt överraskad! Den lever upp till dina förväntningar! Rätt så dyr, 365 kr, men den sitter bra och ger en naturlig yta!

2. Den bästa concealern jag har testat är MACs concealer Studio Finish. Den funkar jättebra att dutta ut under ögonen för en piggare look! Jag har även den omtalade YSL touch eclat, men den här täcker bättre. (Har torr och känslig hy eller blandhy).

3. Har länge trott att en dyrare mascara är en bättre mascara, tills jag frågade min kusin hur hon fick så fint och naturligt intryck på sina fransar. Hon använde Isadoras Build Up Extra Volume Mascara. Aldrig mer kladdig applicering! Fördelar sig så fint. Man får jobba utifrån och in, för att fransarna ska hålla sig böjda. (Har tjocka ögonfransar).

4. Detta är den bästa ögonfransuppböjaren jag testat, och jag måste böja mina fransar om jag vill ha dem fina. Denna köper man billigt på Etos. Inget mer krångel att få fin böj! (Har tjocka ögonfransar).

5. Ett riktigt budgetfynd är HMs eyeliner/kajal. Kostar 29:50 både på nätet och i butik! Lätt att applicera och sitter bra!

6. Detta bronzpuder lever upp till sitt namn. Elizabeth Ardens Sun Goddess bronzing powder har en makalöst fin glow. Utan skimmerkorn. Lämnar en slät fin skimrig yta.

7. En till skimmerprodukt (jag gillar skimmer ja..) som är fantastisk är ModelCo´s Luminosity i färgen champange. Har du alltid undrat hur stjärnorna får sådan perfekt skimrande hy? Finns på MrsH och kostar 395 kr, kan användasi dekolletaget, på benen, axlarna, kinderna...

8. Från samma märke hittar du det perfekta lipglosset. ModelCo´s Ultra Lipgloss i färgen Watermelon  för dig till exotiska breddgrader! Smakar gott, sitter skönt och mjukar upp. Du känner knappt att det sitter där förutom den goda smaken! Finns i fler exotiska färger och smaker, Berry, Guava, Passionfruit... Mmm...

9. För en dryg vecka sen hittade jag mitt favoritläppstift. Inga märken har hittills kunnat leverera ett läppstift som sitter bra, smakar gott (frukt, vanilj) och dessutom har en skön konsistens. Body Shop har lyckats! Jag har No15, se bilden intill!

10. Detta är årets besvikelse: Detta ljuvliga, snygga, goda (vaniljsmak), sköna skimriga gloss är Special Edition från MAC. Chromeglass i färgen Show Coral. Jag har aldrig varit så besviken. Det finns inte ens andra färger i sortimentet. Den finns inte.. Självaste konsistensen var den bästa, plus att den sitter bra utan att den känns. Detta är skandal enligt mig. Jag kan förstå om det kommer färger för säsongen, men hur kan de inte ha den konsistensen i sortimentet? I andra färger... Vad som helst!

11. Favoritsminket i sminkjungeln är nog Rouget! Ser så piggt och fräsht ut med ett fint rouge! Favoritmärket när det gäller rouge är Face Stockholm. Bra pris, så man kan köpa många många.. Se nedan!

Skuggor






























Överst från höger: Venus, Ginger leaf, Gecco, Lovely linnea, Muffin, Diva, Pink metal,
Sepia, Glam, Flip och Cashmere.


Mina favoritögonskuggor kommer från MakeUpStore. Jag tycker att de har bättre pigment och skimmer än i Face Stockholms skuggor. Bra pris också! Har hittat ett nytt märke som kan täknas konkurrera, Smashbox, men de är mycket dyrare och jag vet inte om det är värt det. MakeUpStores skuggor håller hur länge som helst och samlingen växer hela tiden!!!

Rouge
Överst från höger: Simplicity, Aura, Worship, Devoted, Heat, Celestial och Vision.

Favoritrouget kommer från Face Stockholm som sagt. Den mest använda är den som har gått sönder, i färgen Devoted. Här har också Smashbox en hel del ljuvliga färger!!!

Dressed for success

Dressed for success
Bilder lånade från: net-a-porter.com
eluxury.com, hm.com

Blus: Ljuvlig sidenblus från Luella, Net-a-porter.

Kavajer: Elegant svartprickig kavaj 398 kr och beige ulljacka med rosett 598 kr, båda från HM Rowells. Den svartprickiga har jag sett ute i butikerna.

Väskor:
Den populära Paddington-clutchen från Chloé är en favorit. Bottega Veneta gör underbara läderväskor, dock väldigt dyra. Denna finns på Net-a-porter, men Nathalie Shutermann har också ett litet sortiment.

Skor: De svarta godingarna är från Christian Louboutin, Net-a-porter, och de ljusa sofistikerade pumpsen är från Tod´s från eluxury.com.

Kom i kappa

Röd kappa
Bild: laredoute.se


English country style

English country style

Bilder lånade från: scorett.se
paris1903.com
, gran-prix.se
hastbiten.se, hm.com

Hästmodet tycks återkomma varje höst, inte mig emot, då jag tycker att det är så stiligt! Kanske för att jag är hästgalen själv, då är det ju kul när man kan känna sig lite trendig när man springer runt på hästtävlingar!

Kavajer: Tweedkavajer från HM Rowells 398 kr, hur snygga som helst!

Blusar: Svartprickig blus i polyester, 249 kr. Elegant och tjusig! Som pricken över outfiten, en rougefärgad blus i bomull 198kr, båda från HM Rowells.

Kjol: Helfodrad stretchkjol, HM Rowells 198 kr.

Stövlar: Man skulle kunna tro att det här är riktiga engelska ridstövlar, men dessa är från Scorett och kostar 1499 kr av märket Nolita. Angående engelska ridstövlar: - Vet ni förresten varför de har en brun kant upptill? Jo, därför att svart läder är inte lika hållfast som brunt, och det är för att hålla stövlarna uppe.

Träns och ridspö: Tränset är från Hästbiten och spöt från gran-prix.se.

Pucci

Pucci

Bilder lånade från: gettyimages.com
vintagetextile.com
style.com

Jag älskar sjalar och skulle gärna vilja ha en puccisjal, tycker de är så fina! En klänning eller en blus skulle heller inte vara helt fel!!! De tre bilderna till vänster, blusarna och väskan är nyheter till våren 2006 i mönstret Quadrifoglio. Klänningen till höger är vintage.


Jimmy Choo Har Kommit Till Stan

Jimmy Choo Pizza brooch pumps
Bild: net-a-porter.com

Är precis hemkommen från stan med världens nyhet!!! Jimmy Choo har kommit till NK! Wow säger jag bara, har alltid undrat när vi ska få uppleva njutbar fönsterchooshopping á la SATC! Nu fattas bara att Manolo Blahnik etablerar sig också! Dessa skönheter finns i svart, jag föredrar i och för sig de i light gold metallic, bilden ovan. Dessa leopardpumps stod också i hyllan. Ett litet urval fanns att beskåda på ca 6 st olika modeller.


The Dress of My Dreams

The Dress of My Dreams

Bild lånad från: net-a-porter.com

Den här drömmen Alice Cocktail Dress från Jill Stuart är min absoluta drömklänning! Jag tror inte att jag har sett något vackrare i klänningsväg.. Finns i en storlek kvar, US stl 8, på net-a-porter!!! Sugen? Ja, in my dreams!!!



One Shoe Two Dresses

One Shoe Two Dresses
Bilder lånade från: bergdorfgoodman.com
net-a-porter.com

Blåblommig klänning: Matthew Williamsons Peace blossom dress är ljuvlig och passar både till vardags och till fest, även om den tillhör den elegantare outfiten. Alla hans klänningar är underbara önskedrömmar i en extremt dyr prisklass..

Mörkblå klänning: Chiffongklänning från Burberry Prorsum. Också en klänning som kan passa både till fest och till vardags.

Skor: Dessa omskrivna Manolo Blahnik Mary Janes, kända från bla Sex and The City, är väl var och varannan flickas dröm, om inte Carries. En glad nyhet är att det finns liknande ute i butikerna nu, bla på Rizzo och Don Donna för ett rimligt pris! Har tyvärr inte några bilder på dem.. Men skynda fynda!

Cocktail Hour

Cocktail Hour
I dessa två skönheter skulle jag vilja mingla runt på cocktailpartyt! En lila klänning passar perfekt såhär i hösttider, och de underbara metallicfärgade pumpsen gör den ännu mer glamourös!

Bilder lånade från: netaporter.com

Recepttips - Löjromsnittar

Ett gott litet tips att fira fredagen med är att göra löjromsnittar! Hur gott och lyxigt som helst, och enkelt! Bra att införskaffa är en form som man använder till att trycka ut fina runda snittar, finns på Cordon Bleu för ca 30kr. Mycket bra att ha, speciellt om man vill göra många snittar till stora festen tex.

4 pers:

ca 6 st formbröd eller kavring
3 dl gräddfil                                                
1 burk löjrom


  LöjromsnittarTörley Gala Sec
Vänster: Mjuk
Höger: www.torley.hu
                                                                                        
Tryck ut så många snittar du vill ha. Klipp ett litet snitt i gräddfilspaketet, eller använd en sprits. Garnera först ut gräddfilen på snittarna och fördela sen löjrommen på toppen. Voila! Du har den lyxigaste snitten!

Gör det ännu lyxigare med mousserande vin till! Ett bra budgettips är Törley (nr 7319) för 50kr på systemet. Konsumera med måtta ;-)

Höstmys

Vad är väl inte härligare så här på sensommaren/hösten än en skål full med äpplen?

Äpplen

Utmaning 10 frågor

Jag utmanar mig själv på uppmaning av Emelie:

1. Nämn en skönhetsprodukt du inte skulle klara dig utan!

Min ansiktskräm från Vichy, Thermal Fix 1. Den gör underverk, ger en slät och mjuk hy.

 

2. Vad kommer du att införskaffa till hösten/vintern?

Minst en mysig och skön kofta att mysa i med en kopp te och en kompis!

 

3. Nämn ett plagg eller en kombination av flera som vi aldrig kommer få se dig i.

Hur mycket jag än skulle vilja så passar jag inte i prickiga klänningar eller blusar. Jag tycker att det är väldigt kvinnligt och glamoröst!!!

Klänning från
Monsoon:

 

Vit prickig klänning

Tyvärr så skeppar Monsoon inte till Sverige,
buhu, de har hur mycket fina klänningar
som helst..


Jessica Simpson klär i prickigt:

Jess i svart prickig topJess i prickig top

Bilder: www.sweetkisses.net

Pretty Woman-style:

Brun klänning vita prickar


4. Vad gillar du bäst hos dig själv utseendemässigt?

Helheten.

5. Sveriges bäst klädda enligt dig.

Charlotte Perelli, bla så tycker jag att hon har grymt snygga skor!


6. Sveriges sämst klädda enligt dig.

Är tråkig och passar på den frågan.


7. Nämn en bloggare som du tycker klär sig i din smak!

Jag tycker att Lolita har enormt inspirerande modecollage!


8. Vilket är ditt drö
mjobb?

Ett jobb där jag kan tillföra det som jag är bra på, och som är roligt, inspirerande och gärna kreativt!


9. Vad är det som utmärker just din blogg och varför tror du att folk läser den?

Jag hoppas att folk kommer läsa den för att både ta del av och dela med sig av massa braiga tips!


10. Vad ligger högst upp på din önskelista just nu?

En härlig höst full med mys och kul!


Marys favoriter

Här kommer mina favoriter publiceras, allt ifrån skönhetsprodukter till god mat och gott vin!